RECEPTI

Bezglutenska pogača

Peći na 190-200 stepeni

Ukusno i zdravo. The loopy whisk

Z. K.

13.2.2023

Sastojci: 2 šolje bezglutenskog brašna (1 šolja rižinog i 1 šolja kukuruznog brašna), 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 1 šolja jogurta, pola kašičice soli, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Zamijesiti od navedenih sastojaka tijesto i preseliti pogaču u pleh na papir za pečenje. Posuti je crnim kimom i susamom.

2. Peći na 190-200 stepeni (ovisno o pećnici) dok pogača ne porumeni. Ova pogača brzo je gotova jer ne treba čekati da hljeb fermentira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.