BOLJI OKUS

Dodajte ova dva sastojka u vodu dok spremate kuhani kukuruz

Vjerujemo da ga kuhate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vrijedi isprobati i jedan način pripreme kukuruza

Kuhani kukuruz. Instagram

M. Z.

13.8.2023

Svi volimo kuhani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Vjerujemo da ga kuhate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vrijedi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.

Naime, u SAD kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smjesi od vode, mlijeka i maslaca.

Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali također daje sasvim novu dimenziju okusa - kukuruz postaje nevjerovatno mekan, slastan i sočan.

Sastojci

5 klipova mladog kukuruza

1 l vode

200 ml mlijeka

115 g maslaca

1 kašičica soli

Priprema

Očistite kukuruz i prepolovite ga.

U velikom loncu zagrijte vodu.

Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.

Posolite smjesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.