RECEPT

Piletina i makaroni za ručak

Kuhanu piletinu isjeckajte na kockice

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

12.2.2024

Sastojci: 300 g piletine, 150 g mrkve, 150 g graška, 150 g kukuruza šećerca, 100 g gorgonzole, 150 g šarenih makarona, 1 kašika senfa, 400 ml kisele pavlake, malo soli.

Priprema:

1. Kuhanu piletinu isjeckajte na kockice. Mrkvu također isjeckajte na kockice pa je s graškom skuhajte u blago posoljenoj vodi.

2. Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, nasjeckanu gorgonzolu i kuhanu i ohlađenu tjesteninu.

3. Senf, pavlaku i malo soli pomiješajte i prelijte preko salate od piletine i makarona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.