RECEPTI

Pileća krilca iz pećnice

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, čili u prahu, bijeli luk u prahu i luk u prahu

Ukusna krilca. Facebook

Z. K.

5.3.2024

Slatka, ljuta, hrskava i sočna, uz malu pomoć začina pileća krilca iz pećnice mogu imati okus roštilja.

Sastojci: 24 pileća krilca ili bataka (ili kombinacija), 70 g brašna, 2 kašike praška za pecivo, 1 kašičica čilija u prahu, 1 kašičica bijelog luka u prahu, 1 kašičica luka u prahu, 120 ml BBQ umaka, 2 kašike meda.

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, čili u prahu, bijeli luk u prahu i luk u prahu.

2. Pomiješajte BBQ umak i med. Stavite sa strane.

3. Piletinu posolite i pobiberite. Svaki komad piletine umočite u začinjeno brašno.

4. Stavite krilca na nauljeni lim za pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

5. Okrenite krilca i pecite još 10 minuta ili dok ne budu pečena. Krilca obilno premažite umakom za roštilj. Pecite ih još oko 5 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.