RECEPTI

Uživajte u zdravom obroku: Zapečeni špinat s rižom

Sitno nasjeckani luk prepržite na ulju da omekša

Jelo za svaki dan. Facebook

2.4.2024

Sastojci: 1 kg špinata, 80 g luka, 160 g riže, 80 g ulja, 20 g pirea od paradajza, 200 g kiselog mlijeka, malo peršuna, so, biber.

Priprema:

1. Sitno nasjeckani luk prepržite na ulju da omekša. Dodajte očišćeni, oprani i na rezance narezani špinat, malo ga prepržite pa mu dodajte rižu, pire od paradajza, peršun, biber, so.

2. Sve dobro izmiješajte pa ulijte vrelu vodu i stavite u vatrostalnu posudu. Stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 20 minuta dok riža ne omekša i ne nabubri. Poslužite s kiselim mlijekom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.