RECEPT

Laka i brza priprema: Pečeno pile na soli

U lim za pečenje (bez imalo masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati

Za ručak. Primally inspired

Z. K.

6.4.2024

Sastojci: Cijelo pile (težine od 1 kilograma), šaka soli.

Priprema:

1. Pile operite i posušite krpom.

2. U lim za pečenje (bez imalo masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati.

3. Položite pile u lim, i to tako da ga polegnete prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne.

4. Uključite rernu na 180 stepeni i zaboravite na pile jedan sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Nakon sat vremena (ako je pile teže od kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta), pile je pečeno.

5. Izvadite ga, prohladite, izrežite i poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.