Trik da krompir bude savršeno pečen baš svaki put

Avaz.ba
01.11.2017 15:55

Pečeni krompir savršen je dodatak mnogim jelima.

Ipak, postizanje savršene hrskavosti može da bude priličan izazov, sa kojim su se suočili i najpoznatiji kuvari. Srećom, jedan od njih otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspijeva baš svaki put, prenosi Net.hr.

Eksperimentalni kuvar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuvanja do pola prije pečenja, ali kaže da je trik produžiti vrijeme vrenja.

Dok se mnogi kuvari slažu da je krompir dovoljno kuvati 10 minuta, Eston kaže da bi to trebalo da traje najmanje 20 minuta.

Eston nije jedini kuvar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobjednik Master Chefa Stiven Edvards stavlja krompir u mikrotalasnu pećnicu na 4-5 minuta i tako kupuje vrijeme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže kako nije dovoljno krompir samo “obući” u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako prije toga treba obaviti određene pripreme.

Ona krompir isiječe tako da liči cvijet, dakle, na nekoliko jednakih djelova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krompira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.

Tagovi

krompir
NA VRH