PREHRANA

Nećete odoljeti ovim slanim krofnama s mesom

Avaz.ba

17.11.2017

Za danas predlažemo da napravite ukusne slane krofne sa mesom.

Sastojci

Tijesto:

500 grama brašna

jedna kašičica soli

jedna kašičica šećera

250 mililitara mljeka

dvije kašike maslaca

jedno jaje

jedno bjelance

pola kocke svježeg kvasca

Nadjev:

jedna glavica crnog luka

so, biber

250 grama mljevenog mesa

Priprema:

Rastopite kvasac u 250 mililitara mlijeka, dodajte šećer i dvije kašike brašna. Ostavite da naraste. Zatim dodajte brašno, so, jaje i bjelance, te maslac i zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na tri lopte i ostavite da naraste.

U mljeveno meso dodajte sitno narezan luk, so, biber i dobro izmiješajte. Kad tijesto naraste prvu kuglu razvucite oklagijom i mo-dlom za krofne i isijecite krugove. Na svaki krug stavite malo mesa, a krajeve “naberite” da sredina ostane malo u udubljenju.

Kad završite s oblikovanjem, zagrijte duboko ulje na srednju temperaturu, loptice prvo pržite na strani gdje je otvor s mesom i onda okrenite na drugu stranu dok lijepo ne dobiju boju kao krofne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.