KUHARICA

Torta od palačinki: Najjednostavniji recept za početnike

Torta od palačinki punjena bademima i obogaćena vrhnjem zadovoljit će sve sladokusce

Torta od palačinki punjena bademima i obogaćena vrhnjem zadovoljit će sve sladokusce. Ilustracija

A. Č.

1.11.2020

Torte brojnim početnicima u kuhinji izazivaju prave muke prilikom prvih pokušaja u svladavanju recepta, baš zato je najjednostavnija torta od palačinki idealno rješenje.

Torta od palačinki punjena bademima i obogaćena vrhnjem zadovoljit će sve sladokusce. 

Sastojci za palačinke:

- 5 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci

- 50 g šećera

- 50 g brašna

- 175 ml mlijeka

- 50 g rastopljenog maslaca, pola u smjesu, pola je za premazivanje tave

- 1/2 kašikice praška za pecivo

- prstohvat soli za snijeg od bjelanjaka

Najjednostavnija torta od palačinki. Ilustracija

Sastojci za punjenje:

- 3 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci

- 25 g šećera u prahu

- 1/2 kašikice vanilin šećera

- naribana korica jednog limuna

- 115 g mljevenih badema

Za premaz:

- oko 150 ml kiselog vrhnja

Priprema palačinki: 

Posebno izmiksati snijeg od bjelanjaka, žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, otopljeni maslac i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. 

Od ove smjese ispeći četiri debele palačinke na umjerenoj vatri u tavi promjera kalupa za tortu u koji ćete poslije sve složiti, premazanoj otopljenim maslacem.

Priprema punjenja:

Postupak s jajima isti je kao i kod smjese za palačinke, bjelanjci odvojeno, žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati limunovu koricu, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati mljevene bademe. Ovdje otkrijte najjednostavniji recept za palačinke mekane kao duša.

Završno slaganje torte: 

U kalup za tortu, najbolje obložen papirom za pečenje, staviti jednu palačinku, premazati trećinom punjenja, i tako još dva puta, zadnju palačinku premazati kiselim vrhnjem i na 200°C peći 20-25 minuta, poslužiti posipano šećerom u prahu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.