RAST & RAZVOJ

Male slatke laži koje izgovorimo našim mališanima

Avaz.ba

26.1.2018

Književnica Nikol Klif (Nicole Cliffe) pokrenula je raspravu na Twitteru o tome kako je djeci ponekad dobro govoriti male, nevine laži, a koje ih ni na koji način ne povređuju.

Nikol je napisala priču o tome kako su ona i suprug svoju djecu sve vrijeme uvjeravali i uspjeli uvjeriti da su Scooby Doo slatkiši zapravo najobičniji krekeri od cijelih žitarica (kako bi jeli zdravije, naravno), piše Hello Giggles. A onda je dadilja sve uprskala.

"Nekoliko mjeseci naša su djeca vjerovala da su Scooby Snacks obični krekeri od cijelih žitarica, a onda je dadilja donijela cijelu kutiju Scooby voćnih slatkiša i cijeli naš sistem se srušio u samo tri minute”, napisala je.

Pokrenula je lavinu

I tako je ovaj njen tweet pokrenuo čitavu lavinu priča roditelja o lažima koje oni govore svojim mališanima, ali i priča djece (koja su sada već odrasla) o lažima koje su njima govorili njihovi roditelji.

“Moja tetka i tetak žive 20 minuta od Anahajma i prvi put kad su vodili svoja tri sina u Diznilend vozili su se uokolo četiri sata, kako njihovi mališani ne bi znali da im je Diznilend gotovo doslovno u dvorištu.”

“Roditelji su mi rekli da je moja zlatna ribica pobjegla kako bi mogla biti sa svojom mamom i ja sam im godinama vjerovala.”

“Živimo pored javnog parka; a svojim mališanima sam godinu dana govorila da je onaj kamion koji prodaje sladolede zapravo muzički kamion.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.