SAVJETI

Zašto beba plače i kako je umiriti

Problemi sa zubima mogu početi dosta prije nego što ih možemo vidjeti. Prstom masirajte bebine desni i dajte joj glodalicu

Beba može plakati i jer je ignorirate. Ilustracija

Bebe i mame

8.5.2020

Bebin plač velika je briga rodtelja, jer često ne znaju zbog čega plače ni kako da joj pomognu. Ipak, postoje razlozi zbog kojih se vaši mališani bune, iako to možda na prvi pogled ne primjećujete.

Problem s pelenom - Čak i ako nije potrebno promijeniti bebi pelenu iz nekih drugih razloga, možda joj je pelena previše tijesna i zato plače. 

Komuniciraju s vama - Beba ne voli kada je ignorirate, a može joj biti i dosadno. Dajte joj novu igračku, otpjevajte pjesmu ili je uzmite u ruke kako bi se smirila. 


Svi smo loše raspoloženi kada nam se spava, pa tako i bebe. Ilustracija

Bol u stomaku - Kako bi im ublažili plinove koji ih muče, podignite ih da podrignu, a onda im lagano izmasirajte stomak ili ih spustite u krevetić.

Spava im se - Svi smo loše raspoloženi kada nam se spava, pa tako i bebe.  

Hladno im je ili im je vruće - Dodirnite im šake, stopala, čelo i vrat, da vidite jesu li hladni ili topli. Prema potrebi, dodajte im ili skinite odjeću.

Muče ih zubi - Problemi sa zubima mogu početi dosta prije nego što ih možemo vidjeti. Prstom masirajte bebine desni i dajte joj glodalicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.