SAVJETI Roditelji često ne znaju zbog čega se mališani bune

Zašto beba plače i kako je umiriti

Problemi sa zubima mogu početi dosta prije nego što ih možemo vidjeti. Prstom masirajte bebine desni i dajte joj glodalicu

Bebe i mame
08.05.2020 12:51

Beba može plakati i jer je ignorirate

Foto: Ilustracija

Bebin plač velika je briga rodtelja, jer često ne znaju zbog čega plače ni kako da joj pomognu. Ipak, postoje razlozi zbog kojih se vaši mališani bune, iako to možda na prvi pogled ne primjećujete.

Problem s pelenom - Čak i ako nije potrebno promijeniti bebi pelenu iz nekih drugih razloga, možda joj je pelena previše tijesna i zato plače. 

Komuniciraju s vama - Beba ne voli kada je ignorirate, a može joj biti i dosadno. Dajte joj novu igračku, otpjevajte pjesmu ili je uzmite u ruke kako bi se smirila. 

  • Svi smo loše raspoloženi kada nam se spava, pa tako i bebe
    Svi smo loše raspoloženi kada nam se spava, pa tako i bebe Foto: Ilustracija

Bol u stomaku - Kako bi im ublažili plinove koji ih muče, podignite ih da podrignu, a onda im lagano izmasirajte stomak ili ih spustite u krevetić.

Spava im se - Svi smo loše raspoloženi kada nam se spava, pa tako i bebe.  

Hladno im je ili im je vruće - Dodirnite im šake, stopala, čelo i vrat, da vidite jesu li hladni ili topli. Prema potrebi, dodajte im ili skinite odjeću.

Muče ih zubi - Problemi sa zubima mogu početi dosta prije nego što ih možemo vidjeti. Prstom masirajte bebine desni i dajte joj glodalicu.

Komentari

NA VRH