SAVJETI

Budite kreativni: Ideje kako fotografirati novorođenče u kućnoj radinosti

Sve što vam treba je jedan kutak u kući, neutralna pozadina i fotoaparat

Z. K.

Nježno cvijeće se odlično slaže sa vašom bebom

Foto: Agencije


Svi roditelji žele da slikaju svoje novorođenče iz svakog ugla i da stvaraju prelijepe uspomene. Međutim, fotografiranje u studiju može biti jako skupo, nekada ne plaćate samo fotografiju, već i ideju fotografa. A sa pravim idejama, možete slikanje napraviti u kućnoj radinosti!

 • Korpe mogu biti različitih oblika i materijala

  Korpe mogu biti različitih oblika i materijala

  Foto: Agencija


Sve što vam treba je jedan kutak u kući, neutralna pozadina i fotoaparat ili kamera na telefonu. Uz dobro osvjetljenje, nije bitno da li imate skupocjenu kameru ili običan telefon. Za pozadinu možete koristiti običan hamer papir.

Novorođenče u korpama - Korpe mogu biti različitih oblika i materijala. Možete korisiti neutralne pozadine, možete kao na slici koristiti prirodne tonove i materijale za sliku.

Slikanje šaka cijele porodice - Ove fotografije se mogu slikati na najrazličitije načine. Vaše je da pustite mašti na volju sada kada imate osnovu.

 • Uspomena koju želite da imate

  Uspomena koju želite da imate

  Foto: Agencije


Bebe i ljubimci - Ovo se može računati u super slatke slike, jer se ljubimci tako dobro slažu s tek rođenim bebama, a i to je uspomena koju želite da imate za cijeli život. Ljubimac čak može umiriti vašu bebu prilikom slikanja.

Bebe s cvijećem - Nježno cvijeće se odlično slaže sa vašom bebom na fotografiji. Trudite se da koristite svježe pravo cvijeće, umjetno plastičnog za slikanje.

 • Bebina stopala su vrlo lijepa ideja za slikanje

  Bebina stopala su vrlo lijepa ideja za slikanje

  Foto: Agencije


Pojedinačni delovi tela - Dijelovi tijela kao što su šačice ili mala bebina stopala su vrlo lijepa ideja za slikanje vašeg djeteta. To su dijelovi tijela koji su vrlo slatki, a koji će vrlo brzo da porastu, zato što prije napravite uspomenu za sebe.

Stavite aparat ili telefon na stativ i slikajte cijelu porodicu - Pored mnogih slatkih slika vaše bebe, sigurno želite da imate uspomenu i vas i cijele vaše porodice koja će trajati zauvijek. Kupite odgovarajući stativ za vaš uređaj, podesite tajmer i napravite uspomenu za cijeli život.

Više o temi Bebe

ISTRAŽIVANJA
Ovo je idealan razmak između dvije trudnoća
TEK ŠTO SE PORODILA
Dada Mešaljić objavila prvu sliku kćerkice

Više o:

Bebe Roditelji
NA VRH

Podijeli članak na