Kada vidite šta cigareta poslije seksa radi tijelu, više vam neće pasti na pamet da je upalite

Kada vidite šta cigareta poslije seksa radi tijelu, više vam neće pasti na pamet da je upalite

Pušenje cigarete nakon seksa  decenijama se smatra nečim sofisticiranim, posebno u filmovima i serijama, međutim, istina je potpuno drugačija.

Prava istina je da je paljenje cigarete nakon seksa zapravo jako loše, ne samo za zdravlje, već i za sam seks.

Pojedine hemikalije koje cigarete sadrže mogu da se ponašaju kao vazokonstriktori. Samo pomislite na vazektomiju - u pitanju je procedura kroz koju muškarac prolazi kako bi uklonio svoju mogućnost da učini ženu trudnom.

Evo o čemu se radi.

Protok krvi  ključan je za stvaranje erekcije, a zbog toga što cigarete sužavaju krvne sudove, do penisa dolazi znatno manje krvi i on je zapravo manji nego što treba.

Jedno istraživanje otkrilo je da samo 2 cigarete mogu da negativno utječu na erekciju kod muškaraca, ali i da su muškarci koji pate od erektilne disfunkcije vrlo često pušači, ili bivši pušači.

A tu su i mnogi drugi problemi koji su povezani sa pušenjem cigareta kao što je zadihanost i smanjeni kapacitet pluća - a sve to može drastično da pokvari seks.

Ako sljedeći put nakon seksa poželite da upalite cigaretu, sjetite se da bi to ujedno mogao da vam bude i posljdnji put da ga imate, to jest da ste u stanju da ga imate.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

TAGOVI

cigareta
NA VRH