Kada vidite šta cigareta poslije seksa radi tijelu, više vam neće pasti na pamet da je upalite

Avaz.ba
31.08.2017 09:32

Foto: Ilustracija

Pušenje cigarete nakon seksa  decenijama se smatra nečim sofisticiranim, posebno u filmovima i serijama, međutim, istina je potpuno drugačija.

Prava istina je da je paljenje cigarete nakon seksa zapravo jako loše, ne samo za zdravlje, već i za sam seks.

Pojedine hemikalije koje cigarete sadrže mogu da se ponašaju kao vazokonstriktori. Samo pomislite na vazektomiju - u pitanju je procedura kroz koju muškarac prolazi kako bi uklonio svoju mogućnost da učini ženu trudnom.

Evo o čemu se radi.

Protok krvi  ključan je za stvaranje erekcije, a zbog toga što cigarete sužavaju krvne sudove, do penisa dolazi znatno manje krvi i on je zapravo manji nego što treba.

Jedno istraživanje otkrilo je da samo 2 cigarete mogu da negativno utječu na erekciju kod muškaraca, ali i da su muškarci koji pate od erektilne disfunkcije vrlo često pušači, ili bivši pušači.

A tu su i mnogi drugi problemi koji su povezani sa pušenjem cigareta kao što je zadihanost i smanjeni kapacitet pluća - a sve to može drastično da pokvari seks.

Ako sljedeći put nakon seksa poželite da upalite cigaretu, sjetite se da bi to ujedno mogao da vam bude i posljdnji put da ga imate, to jest da ste u stanju da ga imate.

Tagovi

cigareta

Oglasi

NA VRH