TEHNIKA

Samsung predstavlja See Colors koji pomaže daltonistima da sami prilagode boje ekrana

Novododata funkcija pristupačnosti pruža različite postavke boja na osnovu stepena i tipova nedostatka vida u boji nudeći poboljšano iskustvo gledanja

Olakšica za daltoniste. Samsung

M. Z.

14.7.2023

Funkcija pristupačnosti pomaže gledaocima s problemom takozvane deficijencije vida u boji da sami podese svoje ekrane za ugodnije iskustvo gledanja. Novododata funkcija pristupačnosti pruža različite postavke boja na osnovu stepena i tipova nedostatka vida u boji nudeći poboljšano iskustvo gledanja.

Unaprijed podešene

Režim SeeColors pruža devet unaprijed podešenih slika, tako da korisnici mogu da izaberu opciju koja im najviše odgovara. Ova funkcija prilagođava nivoe crvene, zelene i plave kako bi se osiguralo da gledaoci mogu lako razlikovati boje na ekranu u zavisnosti od svog stepena ili tipa deficijencije.

Prvobitno objavljen kao aplikacija 2017. godine, SeeColors pomaže daltonistima da uživaju u svom ekranu onako kako dolikuje. Sada, integrirana u menije pristupačnosti televizora i monitora, ova funkcija je lakše dostupna korisnicima. Za potrošače koji su već kupili model iz 2023. godine bit će dostupno ažuriranje softvera za dodavanje SeeColors u meniju pristupačnosti.

Samsung je od TUV Rheinland dobio certifikat „Pristupačnost vidu u boji“, u znak priznanja sposobnosti SeeColors režima da pomogne ljudima s problem u razlikovanju boja da bolje uživaju u sadržaju na Samsung ekranima. 

Posvećenost pristupačnosti

Ovo priznanje se zasniva na Samsungovoj posvećenosti pristupačnosti, pod vizijom „Ekrani svuda, ekrani za sve“.

Upravo pod tom vizijom, kompanija će i u budućnosti nastaviti s brojnim inovacijama i približavanjem inkluzivnih tehnologija svojim potrošačima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.