BILI U SPORU

Kamere iPhonea 15 oduševile Ilona Maska: "Kupujem jedan"

Neočekivana podrška milijardera Appleovom iPhoneu 15 iznenadila je mnoge

Maskova neočekivana podrška privlači još veću pažnju. Facebook

E. Ag.

25.9.2023

Ilon Mask (Elon Musk), milijarder te šef Tesle i SpaceX-a, iznenadio je mnoge izrazivši divljenje Appleovim najnovijim iPhone 15 mobitelima. Dok potrošači diljem svijeta željno iščekuju priliku da se dočepaju tih vrhunskih uređaja, Maskova neočekivana podrška privlači još veću pažnju.

U nedavnoj razmjeni na X-u, izvršni direktor Applea Tim Kuk (Cook), podijelio je upečatljive fotografije koje su iPhoneom 15 Pro Max snimili hvaljeni fotografi Stiven Vilkes (Stephen Wilkes) i Ruben Vu (Reuben Wu). Kuk je pohvalio mogućnosti kamere uređaja, napomenuvši da otključava bezgraničnu kreativnost. Na to je Mask odgovorio s neočekivanim entuzijazmom.

Burna rasprava s Appleom

- Ljepota iPhone slika i videa je nevjerovatna, komentirao je te izrazio svoju namjeru da kupi najnoviji Appleov flagship uređaj.

Ovaj pozitivan osjećaj u suprotnosti je s Maskovom prošlim interakcijama s Appleom. Prošle godine, nakon Maskovog preuzimanja platforme društvenih medija X (bivši Twitter), javno je optužio Apple da je prekinuo oglašavanje, što je dovelo do burne rasprave na Twitteru. Mask je otišao toliko daleko da je postavio pitanje podržava li Apple zaista slobodu govora u Americi.

Od svađe do velikog mirenja

Međutim, vješto rješavanje situacije od Tima Kuka brzo je smanjilo napetost. Kuk je uputio poziv Masku na sastanak licem u lice u sjedištu Applea u Kupertinu, što je u konačnici dovelo do ponovnog oglašavanja Applea na platformi X. Ova je odluka imala težinu, posebno imajući u vidu da su brojni drugi brendovi povukli svoje reklame s platforme zbog pitanja sadržaja, prenosi Zimo.hr.

Iako se čini da je taj nedavni razgovor između Maska i Kuka izgladio neposredne sukobe, ostavlja dugotrajna pitanja o putanji njihova odnosa.

Maskova se vizija proteže i dalje, jer on zamišlja pretvaranje X-a u super aplikaciju sličnu kineskom WeChatu, koja nudi paket usluga, uključujući digitalnu trgovinu i povećani prihod od pretplate. Takav bi pomak mogao imati finansijske implikacije za Apple, potencijalno povećavajući njegov udio u tokovima prihoda platforme X.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.