NEMA ZASLONA

Hoće li Humane AI Pin zamijeniti mobitele

Pričvršćuje se na odjeću, ima 13-megapikselnu kameru s vidnim poljem od 120 stepeni, zvučnik, nekoliko mikrofona i niz senzora

YouTube

E. Ag.

1.3.2024

Humane AI Pin je mali uređaj stvoren s istim funkcijama kao pametan telefon, ali dimenzijama puno manji i bez zaslona. Zamisao je suosnivača i bivših Appleovih zaposlenika Imrana Čaudrija (Chaudhri) i njegove supruge Betani Bonđorno (Bethany Bongiorno).

Interakcija s korisnikom

Humane AI Pin može crtati, odgovarati na upite, pozivati, slati e-poštu, poruke i postove, fotografirati, pretraživati internet, sažeti tekstove čak i preporučiti pjesme i popise za reprodukciju.

Pričvršćuje se na odjeću, ima 13-megapikselnu kameru s vidnim poljem od 120 stepeni, zvučnik, nekoliko mikrofona i niz senzora.

Interakcija s korisnikom je putem glasa i male dodirne površine. Djeluje slično Google asistentu ili Siri kada je riječ o odgovaranju na pitanja ili projicira podatke pomoću laserskog projektora na dlan korisnika. Može se čak okretati rukama i izvoditi geste štipanja (pinch) kako bi se kretali između stavki i birali.

Pokreće ga neimenovani Snapdragon čipset, 4 GB RAM-a, interna flash memorija od 32 GB. Dolazi s podrškom za 4G (eSIM), dvopojasni Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 i GPS.

Prednosti AI Pina

- manji i lakši od pametnog telefona

- ne ometa vizuelno

- jednostavan za korištenje.

Gdje je dostupan

Do sada je bio dostupan za kupnju samo u SAD po cijeni 699 dolara. Uskoro dolazi i na druga tržišta, uključujući EU, čime će povećati svoju globalnu prisutnost.

Pitanje o tome hoće li AI Pin zamijeniti mobitele ostaje otvoreno. U konačnici, ovisit će o tome hoće li korisnici pronaći njegovu funkcionalnost i dizajn privlačnim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.