SVJETSKI GLAMUR

Raskoš i šarenilo: Pogledajte najbolje haljine na ovogodišnjoj dodjeli Oskara

I na ovoj, kao i na prethodnim ceremnojima dodjele Oskara posebnu pažnju privuče stil kojim se akteri pojave na sceni

Eva Longoria - Avaz
Mindy Kaling - Avaz
Cara Delevingne - Avaz
Florence Pugh - Avaz
Angela Bassett - Avaz
+15
E. T.

13.3.2023

I na ovoj, kao i na prethodnim ceremonijama dodjele Oskara posebnu pažnju privuče stil kojim se akteri pojave na sceni. Krenimo redom, pa koliko stignemo. 

Fan Bingbing, kineska glumica je kraljevski ušla u blistavoj srebrnoj i smaragdno zelenoj boji na tepihu boje šampanjca u na 95. dodjelu Oskara. 

Hong Chau je nosila ružičastu Prada haljinu sa visokim izrezom sa perjem, a Malala Yousafzai je kao profesionalka radila kapuljaču od Ralph Laurena.

Bingbing, zvijezda "X-Men", nosila je Tony Ward Couture. Dok je Fan izgledala kao kraljica, Sofia Carson bila je princeza u bijeloj prilagođenoj Giambattista Valli haute couture, zadivljujućoj ogrlici od dijamanta i smaragda koja je naglašavala njenu balsku haljinu sa steznikom otvorenih ramena, nježnim izrezom u obliku dijamanta. Pun pogodak! 

Njene dragulje Chopard, uključujući 122,49 karata smaragda i 92,57 karata dijamanata.

Kraljevski je izgledala i Angela Bassett u Moschinu. Haljina Jeremyja Scotta uključivala je drapiranje koje je izgledalo kao ogromna mašna na vrhu dok se tkanina vrtjela oko njenog tijela. Savršeno je bila naglašena zmijskom Bulgari ogrlicom.

“Svijetlo je, kraljevsko ljubičasto, naša boja za kraljevske porodice,” rekla je!. “Samo to iznesem na tepih. I, takođe, proljeće.”

Yousafzai, 25, bila je producent filma “Stranger at the Gate”. Rekla je da njena haljina predstavlja "mir, ljubav, harmoniju".

“Toliko se osjećam u tome”, rekla je za AP.

Rijana je pomogla u zatvaranju tepiha u prilagođenoj Alaia, kožnoj haljini koju je nosila preko bodija dok je pokazivala svoj trudnički stomak. 

Lady Gaga je preslikala crni Versace look sa piste sa revije modne kuće prošle sedmice u Los Angelesu. Imala je kostim ispod prozirnog topa s prozirnim rukavima i suknje balske haljine sa spuštenim strukom. Oko vrata joj je bila dijamantska ogrlica Tiffany & Co.

Pogledajte galeriju fotografija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.