PROŠLA PAKAO

Agonija čuvene američke glumice: Silovana je u djetinjstvu, nisu joj dali da živi sa svojom djecom

Naime, Ester je rođena kao peto i najmlađe dijete u porodici

Ester Vilijams. Youtube

Dž. H. M.

28.8.2023

Američka plivačica i glumica Ester Vilijams se proslavila silnim uspjesima. Ali, malo bi ko rekao da je imala težak život. Istina je potpuno drugačija.

Naime, Ester je rođena kao peto i najmlađe dijete u porodici, međutim ona je kao dijete preživjela pakao. Kako je priznala u svojoj biografskoj knjizi, nju je, kada je imala svega 16 godina, jedan rođak silovao pošto je stanovao jedno vrijeme kod njih. Bila je uplašena, pa je tek poslije dvije godine rekla roditeljima koji su tog rođaka istjerali.

Vilijams nije mogla da se takmiči na Ljetnjim olimpijskim igrama 1940. zbog izbijanja Drugog svjetskog rata, pa je preuzela ulogu u San Francisku. Za to vrijeme provela je pet mjeseci plivajući sa osvajačem olimpijske zlatne medalje i zvijezdom Džonijem Vajsmilerom. Tada je Ester privukla pažnju izviđača "Metro Goldvin Majer" za koje je kasnije snimila akva-mjuzikle. Poslije raskida ugovora snima nekoliko neuspješnih projekata, pa odlučuje da se povuče sa filma.

Otpočela je karijeru poslovne žene tako što je posudila ime liniji kupaćih kostima i bazena i snimala kratke filmove učeći djecu da plivaju.

Ester Vilijams. Profimedia

U razmaku od 1945. do 1949. godine Ester je imala najmanje jedan među 20 filmova sa najvećom zaradom godine. Godine 1952. ona se pojavila u jedinoj biografskoj ulozi, kao australijska plivačka zvijezda Anet Kelerman u "Sirena od milion dolara", što je kasnije postalo njen nadimak.

Ona se udavala četiri puta, a s drugim mužem je dobila troje dece. U trećem braku je bila totalno podređena mužu koji joj nije dozvoljavao da bude to što jeste, a nije dozvolio ni da njena djeca žive sa njom. I pored toga je ostala sa njim u braku sve do njegove smrti.

Ester Vilijams umrla je u snu 2013. godine prirodnom smrću, u Los Anđelesu. Kremirana je, a njen pepeo je posut po Tihom okeanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.