NEVJEROVATNO

Nikada ne biste pogodili da je ona najbogatija pjevačica u 2018. godini: Zaradila čak 83 miliona dolara

Ona se na prvom mjestu našla i 2015. godine, kada je sa "Prismatic" turnejom i propratnom prodajom zaradila 135 miliona dolara za godinu dana

Na prvom mjestu ovogodišnje Forbsove top liste. Arhiv

Espreso.rs

21.11.2018

Na prvom mjestu ovogodišnje Forbsove top liste najplaćenijih žena u svijetu muzike našla se Keti Peri (Katy Perry), koja je između juna 2017. i juna 2018. godine zaradila 83 miliona dolara.

Do ove svote novca muzičarka je došla zahvaljujući turneji "Witness", koja je imala 80 koncerata, od kojih je svaki zaradio gotovo milijardu dolara. Peri se na prvom mjestu našla i 2015. godine, kada je sa "Prismatic" turnejom i propratnom prodajom zaradila 135 miliona dolara za godinu dana.

Na drugom mjestu našla se Ketina nekadašnja (ne)prijateljica Tejlor Svift (Taylor Swift), koja je zaradila 80 miliona dolara, zahvaljujući prodaji albuma "Reputation" i istoimenoj turneji, koja i dalje traje.

Nimalo ne iznenađuje činjenica da je na trećem mjestu Bijonse (Beyoncé), sa zaradom od 60 miliona dolara.

Ipak, nemojte da vas čudi što se nijedna od njih dvije nije našla na prvom mjestu, uprkos stalnim nastupima - većina njihovih koncerata bila je poslije juna ove godine, što znači da su velike šanse da se na narednoj listi nađu na prvom mjestu.

Na četvrtom mjestu našla se Pink sa zaradom od 50 miliona, a dva miliona manje zaradila je novopečena filmska zvijezda Lejdi Gaga (Lady Gaga).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.