MUZIKA

Prvi singl i spot grupe "Sindrom" za pjesmu "Ona ima dečka"

Album ,"Navodna ljubav", koji izdaje izdavačka kuća "Take it or leave it" publika može očekivati krajem marta, početkom aprila

Piše: L.K.P.

8.2.2019

Pančevački punkrock/powerpop sastav "Sindrom" 6. februara su objavili svoj prvi spot i singl za pjesmu ,"Ona ima dečka'". Pjesma će se biti uvrštena na njihov prvom albumu, koji će nositi naziv ,"Navodna ljubav'' i koji izdaje izdavačka kuća "Take it or leave it". Njihov prvijenac publika može očekivati krajem marta, početkom aprila.

-"Ona ima dečka’" na jedan metaforičan način ukazuje na međusoban odnos profesionalnosti i emocija koji su u sukobu u svakodnevnom životu svakog pojedinca. U ovoj pjesmi je profesija nadjačala emociju ljubavi, ali smo svjedoci da često emocije poput straha, ljutnje, bijesa, tuge, pa i ljubavi nadjačavaju naše profesionalne odluke. Pjesmu i budući album osim na Youtube-u možete poslušati i pogledati i na ostalim nosačima zvuka i videa kao što su Deezer, Rhapsody, Spotify, iTunes, Amazon, Vimeo i na mnogim drugim servisima - rekao je Miomir Mikri Adamović frontmen benda "Sindrom".

Grupa je nastala početkom 2016. godine. Članovi su Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal). 

"Sindrom" ima i jednu nesvakidašnju podjelu uloga jer je za bubnjevima Jelena Coje Vajović na šta su posebno ponosni. Svojom muzikom u velikoj mjeri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmijeh na licu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.