PJEVAČICA OTVORENO GOVORILA O ŽIVOTU

Ana Nikolić za "Avaz": Rekla sam sebi: "Od danas mijenjaš sve"

Ne postoji problem, samo rješenje, kaže Nikolić

Piše: Avaz.ba

29.6.2020

Ana Nikolić je jedna od onih pjevačica čija pojava izaziva interesiranje kako medija tako i publike. Njen aktualni, ujedno i povratnički album, “Klinika” oduševio je region. Nikolić se povukla s muzičke scene na određeni period i posvetila se porodici. S pjevačem Stefanom Đurićem, alijas Rasta, dobila je curicu Taru, ali je uslijedio težak period za nju.

Nikolić: Dobivala sam silne uvrede na račun moje kilaže. Instagram

Ispuniti očekivanja

Naime, pjevačica, koja je bila jedan od simbola dobrog fizičkog izgleda, naglo je dobila desetke kilograma više. Uslijedio je i razvod od Raste, čime je punila novinske stupce svakodnevno. 

Rijetko daje intervjue, ali je za “Dnevni avaz” rado pristala, te nam govorila o muzici, planovima, ali i o uspješnoj borbi s kilogramima. Ona 10. jula nastupa u Banjoj Luci, čemu se, kako kaže, posebno raduje, jer odavno nije nastupala u tom gradu.

- Ispunila sam svoja očekivanja s ovim albumom, ali ovo nije kraj. Pripremam još tri nove pjesme, koje su konceptualno malo drugačije od prvog dijela albuma. I radujem se tome. Bit će potpuno novo i drugačije – otkriva nam Nikolić.

Pjesme broje milionske preglede, a prednjači “Bilo je lepo”. Koliko je bitno da se izvođač poveže s pjesmom?

- To je najbitnije. Ako se ne pronalaziš u pjesmi i nemaš emocije, ne možeš kao izvođač ni da preneseš svojoj publici energiju.

U tom spotu ste se direktno osvrnuli i na svoj fizički izgled, svjesni činjenice da ste zbog njega u, sada već dalekom periodu, često bili na meti medija.

- Znate kako, mnogo mi je to teško padalo i utjecalo mi je na moju psihu nekada, ali s vremenom sam shvatila da oni u suštini rade samo svoj posao. Ja sam javna ličnost i to je dio ovog posla.

Nikolić: Sve što radim, radim s ljubavlju. Arhiv

Rad na sebi

Zavidnu količinu kilograma ste izgubili, dobili ste veliku podršku. Koliko Vam je to značilo? Šta je to što Vas je tjeralo naprijed?

- Osim silnih uvreda na račun moje kilaže, naravno da mi je bilo drago da me moja publika, moji fanovi podržavaju. Sama sam sebi rekla: “Ana, sad je dosta, dosta više svega! Od danas mijenjaš sve i vraćaš se jača nego ikada”. Sve što radim, radim s ljubavlju. Želim da moja publika vidi koliko je bitan rad na sebi da se čovjek nikad ne smije predati. Ne postoji problem, samo rješenje. Ništa nije nemoguće! Vjerovala sam u sebe i to mi je bila najveća motivacija.

Kćerku štedim javnog života

Javna ličnost, pjevačica, majka... Plašite li se za budućnost djeteta u svijetu u kojem trenutno živimo, s akcentom na naš region?

- Ne mogu reći da se plašim, ali naravno da se brinem i da želim da moja Tara odrasta u lijepim okolnostima. Zato je i štedim javnog života. Rasta je otac moje kćerke Tare. To nas veže i vezat će nas uvijek. U dobrim smo odnosima, jer naše dijete je na prvom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.