PLAVA KRV

Zašto je Kejt Midlton prešutjela odlazak na operaciju: Razlog su njena djeca

Kralj Čarls odlučio se za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom

Kejt Midlton i kralj Čarls. Cosmopolitan

L. S. R.

26.1.2024

Vijesti da je britanska princeza Kejt Midlton (Kate Middleton) završila na operaciji, a da se kralj Čarls (Charles) priprema za svoju objavljene su prije nekoliko dana, u razmaku od nekoliko sati, ali ipak uz velike razlike, o čemu sada pišu tamošnji mediji.

Unutar dva sata nakon što je Kensingtonska palača objavila "planiranu abdominalnu operaciju" princeze Kejt, Bakingemska palača objavila je da će kralj biti podvrgnut operaciji povećane prostate - vijest koju je otkrio kako bi potaknuo muškarce da se posavjetuju sa svojim liječnicima.

Bilo je razumno biti otvoreniji

I dok su vijesti o Kejtinom zdravlju otkrivene tek nakon što je obavljena operacija, Čarlsova je objava stigla prije planiranog zahvata, pa se mnogi pitaju zašto je to tako.

- Bilo je razumno biti otvoreniji u vezi s tim jer bi inače ljudi mogli pomisliti najgore -  rekao je insajder iz palače za magazin "People".

Čarslu je kao monarhu zdravstveno stanje od velike važnosti, a njegova odluka da istakne svoju dijagnozu već je imala utjecaja. Naime, njegova objava potaknula je porast od čak hiljadu posto pretraživanja informacija i članaka o povećanju prostate na mrežnoj stranici Nacionalne zdravstvene službe Ujedinjenog Kraljevstva.

Kejt je odabrala diskreciju

Dok se kralj Čarls odlučio za transparentnost u vezi sa svojom dijagnozom, princeza Kejt je odabrala diskreciju, izražavajući "želju da održi što više normalnosti", za svoju djecu,  kako je navedeno u saopćenju palače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.