POSEBNA ISHRANA

Evo kojim namirnicama Šeron Stoun duguje zavidnu liniju u 66. godini

Stoun redovno konzumira namirnice s niskim glikemijskim indeksom poput leće i heljde, a upravo ta hrana pruža brojne zdravstvene prednosti

Šerlon Stoun otkrila tajnu zavidne linije. Instagram

S. Č.

2.9.2023

Američka glumica Šeron Stoun (Sharon Stone) učvrstila je svoje mjesto u Holivudu filmskim ulogama, oduševila publiku prirodnim talentom, ali i zabrinula fanove svojim brojnim zdravstvenim problemima. U dobi od samo 43 godine glumica nominovana za Oskara doživjela je po život opasan moždani udar i moždano krvarenje za koje su joj trebale dvije godine da se oporavi. Unatoč brojnim medicinskim izazovima, Stoun se u potpunosti oporavila uz odlučnost i naporan rad.

Osim zbog svojih glumačkih postignuća, Stoun je često bila na naslovnicama zbog zadivljujuće ljepote i upečatljive tjelesne građe. Čak i sa 65 godina, glumica i dalje izgleda nevjerovatno, a svoj mladenački izgled pripisuje predanosti zdravom načinu života i promišljenom odabiru prehrane. Evo u koje se namirnice kune da joj pomažu pri održavanju vitke linije na kojoj joj mogu zavidjeti i mnogo mlađe kolegice.

Ne preskače obroke

Kako donosi "Eat This", Stoun redovno konzumira namirnice s niskim glikemijskim indeksom poput leće i heljde, a upravo ta hrana pruža brojne zdravstvene prednosti. Općenito, hrana s niskim glikemijskim indeksom može biti korisna za mršavljenje ili održavanje težine, snižavanje holesterola i krvnog pritiska te smanjenje rizika od dijabetesa.

Osim toga, glumica je više puta naglasila kako gotovo nikada ne preskače obroke, a naročito doručak. "Moj omiljeni doručak je svježa, narezana lubenica s feta sirom i mentom, maslinovim uljem, soli te biberom. Nakon toga obično pojedem komad bezglutenskog tosta od kiselog tijesta i popijem biljni čaj'', rekla je nedavno za "Wall Street Journal".

Uravnotežena prehrana

Stoun ima uravnoteženu prehranu koja također uključuje velike količine nemasnog mesa kao što su pileća prsa, pureća prsa i nemasni komadi govedine. Budući da je visok unos zasićenih masti povezan s povećanim rizikom od visokog holesterola i bolesti srca, nemasne bjelančevine su upravo ono što dijetetičari najviše preporučuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.