ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Legendarna manekenka otkrila strašnu dijetu: Uvjerili su nas da kokain ne izaziva ovisnost

Beverli Džonson ne konzumira droge više od 50 godina

Beverli Džonson. Vogue

L. S. R.

17.1.2024

Čuvena manekenka Beverli Džonson (Beverly Johnson, 71) ističe da se navukla na droge sedamdesetih godina prošlog stoljeća nakon što je živjela na dijeti koja se sastojala od "kokaina, zdjelice riže i dva jajeta sedmično" u pokušaju da smršavi.

Supermodel, koji slavi 50 godina od kada je postala prva crna žena koja se pojavila na naslovnici "Voguea", za Page Six je priznala da je uzela lijek za "smanjivanje apetita" nakon što su je ljudi iz modne industrije natjerali da izgleda “isklesano do kosti”.



- Uvjerili su nas da kokain ne izaziva ovisnost. Nismo znali da kokain izaziva ovisnost. Nekad su svi koristili droge, ali ta posebna droga za modele je korištena jer nismo jeli. Drhtala bih u taksiju i zaustavljala vozača jer sam morala uzeti paketić M&M‘s bombona - rekla je ona.

Kaže da je počela shvaćati svoju situaciju tek kada ju je zabrinuta majka jednog dana natjerala da izađe iz kade i postavila pred ogledalo. Bio je to prvi put da je vidjela svoje kosti. Taj je prizor, tvrdi Džonson, bio "buđenje". Sada ne konzumira droge više od 50 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.