AUU, OVO JE BOLJELO

Jokić osramotio LeBron: Faca šokiranog Jamesa je viralna

Serija se preselila u LA, ali ništa se nije promijenilo. Lejkersima opet prijeti metla od Nagetsa

Nikola Jokić i Lebron Džejms. Twitter Screenshot

D. H.

26.4.2024

Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.

Selidbom serije u Los Angeles ništa se nije promijenilo. Nuggetsi su i ovaj put pobijedili te im treba samo još jedno slavlje kako bi u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada Lakersima napravili isto što i lani - pomeli ih 4:0.

Jokić je opet briljirao protiv LeBrona s 24 poena (šut iz igre 9/13), 15 skokova i 9 asistencija, što mu je bila 11. pobjeda zaredom protiv Lejkersa. No Nagetsi su imali niz jako raspoloženih igrača. Čak četvorica postigli su barem 20 poena, a trojica od njih imali su double-double. Osim Jokića, sjajan je bio i Aaron Gordon s osobno rekordnim brojem koševa (29) i skokova (15) u play-offu. Michael Porter ubacio je 20 uz 10 skokova. Jamal Murray postigao je 22 poena i samo jedna asistencija mu je nedostajala da i on bude u ovom brojnom društvu Nuggetsa koje je protiv Lejkersa imalo double-double s barem 20 poena.

Kao i na početku serije, kada je Jokić pobjedu potvrdio otresanjem LeBrona i zakucavanjem preko njega, tako je i na ovoj utakmici viralna snimka akcije koja svjedoči o nemoći jednog od najvećih ikad protiv srpskog šampiona. Sada se Jokić lako oslobodio čuvara Jamesa, nadskočio ga, pogodio koš i još dobio faul. Jokić je to proslavio kulerskim pozdravom sa suigračima i odlaskom na crtu za slobodno bacanje, a LeBron je ostao u nevjerici.


Nagetsi s nizom raspoloženih igrača, Lejkerse uvijek vuku tek dvojica

Lejkerse su klasično predvodili Entoni Dejvis (Anthony Davis) s 33 poena i 15 skokova te LeBron James s 26 poena i 9 asistencija. Ostin Rivs (Austin Reaves) je dodao 22 poena, ali u ovom play-offu je dvojac glavnih zvijezda ubacio 176, a svi ostali igrači Lejkersa zajedno tek 131 poen. Ono što je posebno porazno i zabrinjavajuće za Lakerse je što nikako ne mogu pobijediti Nuggetse usprkos tome što su u šest utakmica u gubitničkom nizu imali prednost s dvoznamenkastim brojem koševa, uključujući u sve tri utakmice u ovom doigravanju.


Lejkersi su na svom terenu krenuli žestoko, odlučni da zaustave gubitnički niz protiv prvaka, pa su tako meč otvorili s 8:0, a prvu četvrtinu završili s +10. No, do poluvremena se prednost smanjila na četiri poena. Nagetsi su izveli preokret u trećoj četvrtini, koju su dobili 34:22, a to je dio meča u kojem su prvi put poveli i prednost nisu ispuštali do kraja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.