NOVI IZAZOV

Murinjo se vraća puno brže od očekivanog: Na vrata mu pokucali čelnici velikog kluba

I dalje jako visoko kotira među trenerima

Murinjo: Vraća se na nogometnu pozornicu. AFP

Tportal.hr

5.1.2019

Svega par sedmica nakon što je dobio otkaz u Mančester junajtedu, ali i otpremninu od gotovo 27 miliona eura, Žoze Murinjo (Jose Mourinho) vraća se na nogometnu pozornicu .

Portugalski nogometni stručnjak, koji je posljednjih godina uglavnom otkazima završavao svoje ugovore, a prije toga je bio sinonim za trofeje, i dalje jako visoko kotira među trenerima.

Naime, prije nešto više od tri sedmice dobio je otkaz u Mančester junajtedu, a već su mu na vrata pokucali čelnici velikog kluba.

Doduše, vijest nije potvrđena, ali portugalski "Record" piše kako je lisabonska Benfika ponudila ruku saradnje Murinju, jer ni njima baš nije dobro krenula ova sezona.

Nakon 15. kola na četvrtom su mjestu, a vodeći Porto im bježi sedam bodova te je aktualni trener Rui Vitoria na izlaznim vratima.

Jedini problem, prema pisanju "Recorda", jest nesrazmjer u visini dohotka koje bi imao kao trener Benfike u odnosu na ono što je imao u Mančester junajtedu. 

No, u Portugalu provociraju Murinja, poručivši mu da bi mu bilo najpametnije vratiti se u domovinu i dokazati da je jedan od najboljih trenera svijeta. S time da je upravo u Benfici 2000. godine krenuo u samostalnu trenersku karijeru. 

Osim toga, na ime odšteta u posljednja je tri kluba pokupio gotovo 100 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.