LIGA NACIJA

Sautgejt: I dalje sam pravi čovjek za vođenje Engleske na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protvnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj, rekao je selektor Engleza

Garet Sautgejt. Arhiva

G. Š.

25.9.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt (Gareth Southgate) smatra da bi njegova eventualna smjena destabilizovala "Gordi Albion" i vjeruje u uspjeh nacionalne selekcije, uprkos seriji razočaravajućih rezultata. 

Engleska je na San Siru poražena od Italije minimalnim rezultatom u okviru grupe 3 lige A, čime je potvrđen plasman na posljednju poziciju, koji znači ispadanje u ligu B. Sautgejt je dugo na meti kritika zbog izuzetno konzervativnih taktičkih zamisli, posebno ako se u obzir uzme veliki broj talentovanih fudbalera koji igraju bliže protivničkom golu.

Engleska reprezentacija nije postigla gol iz igre u prethodnih pet mečeva, što ih čini jedinom selekcijom uz San Marino, kojoj to nije pošlo za rukom u Ligi nacija.

- Mislim da sam i dalje pravi čovjek za vođenje Engleske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, rekao je selektor Engleske i dodao:

- Na taj način će ekipa imati stabilnost. Smatram da igra u meču sa Italijom nije bila toliko loša, znam da smo predmet kritike zbog rezultata koje biljeležimo u zadnje vrijeme. 


Mlađi igrači, kako naglašava, dosta su naučili iz prethodnih mečeva. 

- Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protvnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj. Svjesni smo nivoa koji je neophodan za postizanje željenih rezultata. Moramo da budemo bolji i uvjeren sam da će nam mečevi poput ovog u Italiji pomoći da spremniji dočekamo Svjetsko prvenstvo - zaključio je Sautgejt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.