OSTALI BEZ BODA

Saudijski derbi: Evo šta je radio Ronaldo dok su ostali pomagali povrijeđenom fudbaleru

Suigrači su odmah podigli ruke i signalizirali da mu treba ljekarska pomoć

Dizao ruke. Printscreen

Z. K.

19.4.2023

U saudijskom derbiju, u kojem je Al Nasr izgubio 0:2 od Al Hilala i drastično smanjio šanse za titulu na kraju sezone, Kristijano Ronaldo (Cristiano), ključno pojačanje Al Nasra, odigrao je lošu partiju. Al Itihad sad ima tri boda više i utakmicu manje od Ronaldovog tima.

Ronaldo osim lošom igrom istaknuo si i jednim potezom. Igrala se 11. minuta utakmice kad je Al Nasr jurio prema golu domaće momčadi. U šansi se našao Ajman Jahja (Ayman Yahya), ispred koga je uklizavanjem loptu odnio Mohamed Jahfali (Mohammed). U trenutku kad je uklizavao primio je udarac od Jahje u glavu i odmah ostao bez svijesti.

Loptu je uspio odgurnuti od sebe no od siline udarca pao je u nesvijest. Suigrači su odmah podigli ruke i signalizirali da mu treba ljekarska pomoć kad je odgurnuta lopta stigla do Ronalda.

U tim trenucima i sudac je shvatio što se zbiva i počeo zviždati i davati znak za ulazak medicinske ekipe. Ronaldo, očito razočaran prekidom akcije, počeo je širiti ruke. Ronaldo se istaknuo i ružnim ponašanjem prema suparničkom igraču i navijačima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.