GLAVOBOLJA ZA ANĆELOTIJA

U Realu panika zbog zvijezde, Španci tvrde: Potrebno mu je čudo

Sigurno će propustiti naredne dvije prvenstvene utakmice, a upitan je za finale španskog Kupa i polufinale Lige prvaka

Anćeloti: Povrijeđen jedan od glavnih igrača. Twitter

E. Ć.

28.4.2023

Real Madrid je gotovo izvjesno ostao bez šanse da se domogne titule prvaka Španije, a sada su stigle katastrofalne vijesti za "Kraljeve" uoči ključnih utakmica u Kupu i Ligi prvaka.

Naime, jedan od najboljih nogometaša Luka Modrić se povrijedio mišić prepone na lijevoj nozi zbog čega će izostati sa terena dvije do tri sedmice.

To znači da će propustiti utakmice La Lige protiv Almerije i Real Sosijedada, a teško je da će biti u konkurenciji za finale Kupa Španije protiv Osasune, koji se igra 6. maja.

Još veća glavobolja za Madriđane je što ubrzo dolazi i utakmica polufinala Lige prvaka koju Real igra protiv Manchester Cityja, tri dana nakon finala Kupa Španije.

Španski mediji tvrde da je Modriću potrebno čudo kako bi zaigrao dvije najbitnije utakmice kraljevskog kluba ove sezone.


Dok navijači strepe i nadaju se Modrićevom nastupu protiv Osasune i Cityja, u međuvremenu se oglasio i sam Real.

- Nakon pretraga liječničke službe Real Madrida, Luki Modriću je dijagnosticirana povredastražnje strane lijevog bedra. Njegovo stanje će se pratiti - naveli su iz Reala.

Real je minulog vikenda doživio debakl protiv Đirone (4:2), ali je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) izgubio mnogo više - izgubio je motor svog tima i jednog od najboljih igrača u trenucima kada se sezona "lomi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.