ČEKAT ĆE SE RASPLET

Branioci titule Eura u problemu: Englezi pobijedili Italijane i zakomplikovali im situaciju

Englezi su ovom pobjedom osigurali odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija

Englezi: Kvalifikovali se na Euro. AP

N. H.

17.10.2023

Engleska reprezentacija je u derbiju grupe C pobijedila Italiju rezultatom 3:1 i plasirala se na Euro, a "Azure" ostavila u neugodnoj situaciji. 

Italijani su poveli u 15. minuti preko Đanluke Skamake (Gianluca Scamacca), ali je Heri Kejn (Harry Kane) uspio izjednačiti rezultat pogotkom sa bijele tačke do kraja prvog poluvremena. 

U drugih 45 minuta postojala je samo jedna ekipa na terenu, a to su bili Englezi. 

Sjajnom igrom su demolirali Italijane, a mrežu u drugom poluvremenu načeo je Markus Rašford (Marcus Rashford) na asistenciju Džuda Belingema (Jude Bellingham), da bi Kejn svojim drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat. 

Inače, u istom terminu Ukrajina je pobijedila Maltu na gostovanju rezultatom 1:3 i situacija u grupi C je veoma teška za branioca titule evropskog prvaka, Italiju. 

"Azuri" trenutno imaju 10 bodova, što je za tri manje od Ukrajinaca, a do kraja su im ostale dvije utakmice. Prvu će igrati protiv Sjeverne Makedonije, a onda će se, vrlo vjerovatno, u posljednjem kolu sve odlučivati, pošto će u direktnom duelu igrati upravo Ukrajinci i Italijani. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.