TURSKA SUPERLIGA

Under i Batšuaji donijeli pobjedu Fenerbaheču: Džeko u golgeterskoj krizi

Kapiten reprezentacije BiH ponovo nije uspio postići gol, što mu je peta utakmica u nizu

Under: Strijelac jednog gola. Fenerbahce

N. H.

3.2.2024

Fudbaleri Fenerabhčea slavili su na gostovanju kod Antalijaspora u 24. kolu turske Superlige rezultatom 0:2, a ključni igrač na susretu bio je Džengiz Under (Cengiz).

Mučili su se "žuto-plavi" u većem dijelu susreta, te jednostavno nisu uspijevali kreirati dobre prilike za postizanje gola. 

Međutim, turski krilni napadač je u 42. minuti uspio postići pogodak na sjajan način tako što je sjajno šutirao iskosa sa lijeve strane te golmana protiviničke ekipe ostavio ukopanog u mjestu.

Antalijaspor je bila opasnija ekipa u drugom poluvremenu, a najbolja prilika je došla u 86. minuti, kada je Dominik Livaković spasio Fenerbahče, nakon što je uspio dobro reagirati na loptu koja se ispred njega dva puta odbila od igrače.

Imali su i u prvoj minuti sudijske nadoknade priliku postići gol domaći, ali ponovo ih je u toj namjeri zaustavio hrvatski golman. 

Konačan rezultat je duboko u sudijskoj nadoknadi postavio Miči Batšuaji (Michy Batshuayi), napadač koji je ušao umjesto Edina Džeke.

Džeko je na terenu proveo 83 minutu, ali nije uspio postići gol, što mu je bila peta utakmica u nizu u prvenstvu da nije postigao gol te se može reći da je upalo u blagu krizu. 

Fenerbahče se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto i sada imaju 63 boda, isto koliko i Galatasaraj, ali uz bolju gol razliku. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.