UČESTVOVALO 17 KLUBOVA

Plivači SPID-a nastup u Zadru krunisali sa 15 medalja

Peteročlana ekipa Plivačkog kluba SPID, predvođena trenerima Ildom Kukuruzović i Amrom Arapović, u Hrvatskoj je oborila 14 ličnih rekorda

Članovi PK SPID. PK SPID

E. Ć.

20.5.2024

Na osmom tradicionalnom Otvorenom prvenstvu u paraplivanju održanom ovog vikenda u Zadru još jedna uspješan međunarodni nastup upisali su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva.

Peteročlana ekipa Plivačkog kluba SPID, predvođena trenerima Ildom Kukuruzović i Amrom Arapović, u Hrvatskoj je imala 16 startova uz 14 oborenih ličnih rekorda.

U konkurenciji 165 takmičara iz 17 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske plivači SPID-a osvojili su 15 medalja od čega devet zlatnih, četiri srebrne i dvije bronzane.

Elmedina Đocaj u Sarajevo se vratila sa četiri zlatne medalje, a Lejla Sporišević sa tri.

Hena Godinjak osvojila je zlato i dva srebra, Ahmed Mašetić isplivao je do jednog zlata i bronze, a Kenan Kovačević bio je dva puta srebrni i jednom bronzani.

- Iza nas je veoma jako takmičenje gdje su nastupili između ostalih i plivači koji su imali zapažene rezultate na minulom Evropskom prvenstvu u Portugalu. 

Uz to veliki broj učesnika na takmičenju takođe pokazuje kvalitet ovogodišnjeg prvenstva u Zadru, te smo s pravom izuzetno zadovoljni onim što su plivači SPID-a pokazali i ostvarili u Zadru. Nastup u Zadru bio je odlična provjera za miting „Sarajevo open“ koji nas očekuje idućeg mjeseca - rekla je Ilda Kukuruzović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.