Svakodnevica

Kako pomoći svom školarcu da bude uspješan?

Poslušajte sljedeće savjete

(B.P.)
22.12.2014 19:02

Upoznajte se s učiteljima i roditeljima druge djece. Redovni odlasci na roditeljske sastanke držat će vas u kontaktu i ukoliko postoji potreba da se nešto u pristupu promijeni, na vrijeme ćete to saznati, prenosi Index.hr.

Ako smatrate da je vašem djetetu potrebna pomoć u učenju, na vrijeme je pružite. Ukoliko ne možete na dovoljno dobar način djetetu približiti gradivo, potražite pomoć stručne osobe.   Uključite se u djetetovo učenje za testove. Osim što ćete pomoći djetetu, zbližit ćete se u matematičkim mukama.   Raspitajte se šta škola sve nudi vašem djetetu. Dodatni programi ili sportske aktivnosti mogu pomoći vašem djetetu da upozna sebe.   Ne sramite se pitati. Ako primjećujete nešto sumnjivo u djetetovom ponašanju pitajte i dijete i učitelja.    Potaknite dijete na redovito ispunjavanje školskih obveza.

skola2   Budite pozitivni kada je obrazovanje vašeg djeteta u pitanju. Ponekad loša ocjena doista može biti rezultat neslaganja djeteta s pojedinim profesorom ili loše razumijevanje gradiva. Ne osuđujte odmah dijete zbog njegove lijenosti.   Naučite dijete kako se pravilno služiti internetom. Djetetu će to pomoći u učenju i upoznavanju s novim stvarima.   Potaknite dijete da čita. Ne mora se nužno raditi o literaturi vezanoj uz gradivo u školi. Dopustite djetetu da samo otkrije koja tematika ga najviše zanima.   Razgovor s djetetom trebao bi se podrazumijevati. Razgovarajte često i o svemu. Ne dovodite se u situaciju da se sav razgovor svodi na pokude i kazne.   Naučite dijete da od malih nogu mora preuzeti odgovornost za svoja djela. 

NA VRH