SVAKODNEVNICA

Voće i povrće vam brzo truhne, čak i u frižideru? Ako uradite jednu stvar sa spužvom, uštedjetćete brdo novca

Avaz.ba

7.8.2017

Trikovi kojima se ljudi služe da bi raspremili kuću znaju da budu mnogo djelotvorniji nego korištenje brojnih sredstava za čišćenje. Takođe, svi imamo isti problem, naročito tokom leta: voće i povrće truhne nenormalnom brzinom, čak i kada ga držite u frižideru - ukoliko ga ne iskoristite i pojedete u roku od dva, tri dana nakon kupovine, možete da bacite sve.

Znamo da ste mnogo novca na ovaj način izgubili, a da li ste znali da je stavljanje tri spužve u fioku frižidera u kojoj čuvate voće i povrće najbolje što možete da uradite?

Dakle, sve što je potrebno jeste da kupite tri bilo kakve, najjeftinije i najobičnije spužve, i da u dio frižidera (obično je to latica) gdje čuvate voće i povrće, stavite sva tri. Lijepo ih rasporedite, tako da "pokriju" cijelu površinu. 

Čak iako imate manji frižider i malu laticu, ostavite tri spužve - da što bolje odrade posao.

Na ovaj način će se višak vlage apsorbovati kroz spužve, a voće i povrće neće truhnuti tako brzo. Takve spužve možete držati i po 15 dana u frižideru, a onda je potebno da zamjenite novim.

Na ovaj način možete uštedeti novac jer nećete bacati voće i povrće koje je brzo truhnulo. 

Priznaćete, mnogo je jeftinije kupiti tri spužve na 15 dana nego baciti pola nedjeljne nabavke namirnica u kantu, zar ne?!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.