Faze u karijeri kroz koje će proći svaka žena

Avaz.ba
21.09.2017 11:25

Potpuno je normalno da svaka žena na poslovnom planu doživi brojne uspone i padove, pogotovo ako pokušava da ostvari balans između karijere i porodice. Kroz pojedine faze koje navodimo proći će svaka žena.

Kritika

Svaka žena suočiće se sa nizom izazova tokom svoje karijere, a kritike su nezaobilazne. Neko će kritikovati način na koji obavljate svoj posao, ili vašu sposobnost rješavanja problema, što može učiniti da se obeshrabrite ili osjetite inferiorno.

Promjene

Većina žena dospjeće u situaciju da poželi da promjeni radno mjesto, oblast rada ili jednostavno napravi pauzu iz nekog ličnog razloga, poput trudnoće. Ove promjene, nažalost, mogu izazvati brojne emotivne promjene zbog kojih žena može izgubiti želju za daljim napretkom u karijeri.

Zbunjenost

Uslijed ličnog rasta i razvoja često se mjenja način na koji razmišljamo, a nije rijetkost da ženama napredak na poslovnom planu unese i konfuziju u život jer im postaje sve teže da ostvare balans između karijere i porodice. Rješavanje ovog problema nekada iziskuje suviše vremena i energije.

Povratak na posao

Kada žena odluči da se vrati na posao, može se desiti da u tom trenutku nema jasno u vidu šta bi dalje željela da radi, odnosno u kom bi pravcu željela da se njena karijera dalje odvija. Ovaj period rezervisan je za postepeno vraćanje na prethodnu rutinu.

Otkriće

Kada žena pronađe novi posao ili otkrije novi način učenja, to znači da će biti zadovoljna sobom i osjećaće se ispunjeno. U ovoj fazi njena dotadašnja karijera će se zaokružiti.

Jasna slika

Kada žena napokon prebrodi teškoće, nailazi mirna faza. Zna ko je, zna šta želi i donosi dobre odluke. Konfuzija je nestala, ovo je trenutak kada postiže balans i ona je srećna.

Tagovi

karijera žene
NA VRH