SVAKODNEVNICA

Kreativne ideje za Božić u koje će se vaši mališani zaljubiti

Avaz.ba

11.12.2017

Kako vrijeme prolazi mi smo sve bliže i bliže našim najomiljenijim praznicima.

 

Sada je pravo vrijeme da počnete razmišljati koje sve ukrase i od čega ih želite napraviti. 

Imamo sjajne ideje za vas. Zašto ne dopustite djeci da oni izraze svoju kreativnost i omogućite im da oni izrade božićne ukrase koji će biti znak za ovaj Božić. Na taj način oni će biti sretni da vam mogu pomoći, a na drugoj strani ćete imati potpuno novu slatku dekoraciju svojih mališana. 

Iako se crni oblak krize nadvio i nad praznični budžet, to ne znači da ne možete biti kreativni i priuštiti sebi i svojoj djeci lijepe praznike.

 

Predstavljamo vam neke fantastične božićne (dječije) ideje, nadamo se kako ćete neke i vi uspješno iskoristiti. Zabavite se! Napravite vlastite ukrase. Iako se ukrasi mogu kupiti za vrlo malo novca, uvijek možete napraviti svoje. Djeca se vole kreativno izražavati i ako im se pridružite, rado će sudjelovati u izradi nakita za bor ili vrata. Neka osmisle nešto što još niko nema i svakako pohvalite trud.

 

1. Možete napraviti od korneta lijepe male preslatke boriće. Koje ćete namazati omiljenom kremom obojanom jestivom zelenom bojom i okititi ga sa srebrnim jestivim kuglicama.

 

2. Neka djeca napišu svoj popis želja za ovaj Božić.

 

3. Napravite skupa veliki zeleni bor od lego kockica. I ukrasite ga.

 

4. Sve pahulje i raznorazni predmeti od papira uvijek su obavezni u praznično vrijeme. Kreativnost nek dođe do punog izražaja.

 

5. Ako znate da dijete želi nešto skupo i rado biste mu to priuštili, udružite snage s ostatkom porodice i rodbinom. To može biti jako lijep zajednički poklon! Svakako napomenite ko je sve sudjelovao u pripremanju iznenađenja.

 

6. Od običnih zelenih salveta možete složiti lijepe borove.

7. Napušite balon i omotajte ga sa bijelim konopom kojeg namažete sa ljepilom. Dobit ćete prave male božićne kuglice za ukras bora ili grana.


8. Pribor za jelo možete servirati u male čarape prigodne za sv. Nikolu, pridonijet će stvaranju božićne atmosfere na porodičnom okupljanju za stolom.


9. Neka djeca ostavljaju svoj otisak ruke umočenu u bijelu boju na velikim božićnim kuglicama. 

Nema boljeg osjećaja nego kad se maleni osjećaju da pridonose porodičnom zajedništvu.


10. Obavezno uključite svoju djecu u pravljenju kolača. Bit će ima jako zanimljiv sav taj nered i pripremanje i probavanje svih tih slastica.

 

I za kraj: djeca jako cijene vrijeme koje im posvetimo. Možda se neće sjetiti svih igračaka koje su dobili, ali će se jako dobro sjećati zajedničkih trenutaka provedenih u nečem kreativnom s mamom i tatom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.