SVAKODNEVNICA

Za sretan dom: Glavna pravila feng šuija za praznično uređenje doma

Avaz.ba

26.12.2017

Unesite pozitivnu energiju u vaš dom uz pomoć feng šuija. Slijedite ovih nekoliko pravila prilikom prazničnog uređenja doma, a to će pomoći da zasija, ispuni vas srećom i zadovoljstvom.

Boje - u decembru dom treba ispuniti bojama vatre kako bi privukli takvu energiju, stoga napravite sretnu mješavinu crvenih i zlatnih svijeća, lampica i ukrasima na novogodišnjoj jelci, a za pravi balans unesite i elemente metala i vode - bijelu, plavu, sivu i srebrnu.

Novogodišnja jelka - smjestite je kako treba, a feng šui preporučuje istok, jug ili jugoistok, jer to su pozicije na kojima se privlači zdravlje, slava i novac.

Crvena - crvena je kineska boja sreće i treba je koristiti umjereno, kako ne bi energiju vatre podigli do nivoa bijesa. Stoga, neka ona ne bude na zidovima već na ukrasima koje ćete ukusno rasporediti po prostoru.

Svijeće - one će očuvati energiju vašeg doma svježom, a naročito su efektne one od pčelinjeg voska ili soje, jer odlično pročišćuju energiju.

Svjetlost - uz boje, morate paziti i na dnevnu i noćnu svjetlost koju imate u prostoru kako biste izvukli najviše iz novog uređenja i rasporeda u domu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.