SVAKODNEVNICA

Kako se spakirati za put s bebom

"Bebe i mame"

22.6.2018

Spakirati kofere za višednevno putovanje ili odlazak na odmor nije nimalo lako. A još kada cijela porodica ide na odmor, zaista je teško odabrati šta nam to treba, a šta ne.

Kozmetika

Ljeto je pravo vrijeme da lice odmorite od šminke. Umjesto šminke, ponesite kreme i preparate za njegu. Za djecu također ponesite kreme, mlijeka, balzame, preparat protiv opekotina i uboda insekata.

Bilo bi dobro da nabavite mala, praktična pakiranja veličine testera.

Odjeća i obuća

Ljetnu odjeću za svakog člana porodice posebno stavite na krevet. Na jednu hrpu stavite majice bez rukava, na drugu majice kratkih rukava, pa hlače, donje rublje i tako redom. Iz svake hrpe izdvojite ono što vam treba i odmah napravite kombinacije koje će vam biti pogodne za različite prilike.

Odjeća koju možete nositi na više načina uštedjet će vam prostor u koferu. Ne zaboravite za djecu ponijeti i nekoliko rezervnih kombinacija, jer se maleni lako isprljaju. Također, u kofer stavite i nekoliko odjevnih kombinacija za malo hladnije vrijeme. Nikad se ne zna.

Kada je u pitanju obuća, ponesite dva-tri para koja će biti pogodna za sve izazove putovanja, od odlaska na plažu do večere.

I ne zaboravite - moto za pakiranje je - manje je više. Samo tako bit ćete spremni za pravi odmor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.