SVAKODNEVNICA

Zabavne morske igre za male i velike

"Bebe i mame"

30.6.2018

Boravak na moru za malo dijete može biti zabavan i intenzivan doživljaj koji stimulira zdrav razvoj njegovih čula. Blagotvorni učinak morske vode također je poznat od davnina i zato ga iskoristite za zajednički boravak u moru.

Osim što ćete se zajedno zabaviti, kroz razne igre dijete će razviti svijest o tijelu, poboljšati ravnotežu i tonus mišića.

* Sitkice, kantice i plastične čaše za prelijevanje vode postaju sredstva razvoja koordinacije oko - ruka. Poboljšat će fokusiranje, razvijati koncentraciju i dijete pretvoriti u pravoga malog istraživača.

Na plaži se možete igrati i hodanja po predlošku. Kamenčićima i grančicama omeđite stazice i postavite nekoliko prepreka koje djelomično prolaze plićakom. Prođite stazom i potražite tragove u podlozi.

* Boravite li na pješčanoj plaži, izgradite zajednički neki objekt od pijeska. To ne mora nužno biti dvorac iz bajke jer duga i komplicirana igra maloj djeci predugo traje i postaje dosadna.

Dovoljni će biti i jednostavni oblici poput kruga, trokuta ili kvadratića, ribice ili brodića iz već gotovih kalupa. Važno je da dijete dira, prevrće i osjeća toplinu ili hladnoću, strukturu i težinu, razliku između mokrog i suhog pijeska i slično.

* Provlačite dijete kroz vodu, rolajte ga i rotirajte. Pokažite mu kako može plutati, a kako se aktivno kretati. Zaštitne narukvice na napuhivanje ili prsluci mnogo su bolji od koluta oko struka, jer ne ograničavaju kretanje djeteta i sigurniji su. Igrajte igrice koje zahtijevaju pomicanje naprijed - nazad, lijevo desno, u krug, a mogu biti na obali, u vodi ili kombinirano.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.