Bebe su spremne za vrtić

DILEME Dokazano

Bebe su spremne za vrtić Dugotrajno istraživanje koje je pratilo djecu od najranije dobi do tinejdžerskih godina proveo je Nacionalni institut za zdravstvene studije u SAD

Mnogi su roditelji zabrinuti jer svog dvogodišnjaka moraju upisati u vrtić, a nekako osjećaju da je još premali i da je još beba. No, dolazi utjeha u vidu istraživanja koje je dokazalo da rani odlazak u vrtić ima niz pozitivnih posljedica na kasniji uspjeh u školi, koje traju sve do srednjoškolskog obrazovanja.

Dugotrajno istraživanje koje je pratilo djecu od najranije dobi do tinejdžerskih godina proveo je Nacionalni institut za zdravstvene studije u SAD. Djecu se počelo pratiti kada su imala svega mjesec dana još 1991. godine. Rezultati su pokazali da djeca koja su primila kvalitetnu i dobru njegu u jaslicama, pokazuju bolje rezultate u školskim i kognitivnim testovima u tinejdžerskoj dobi.

Istraživanje je provedeno kako bi se dobio odgovor na pitanje trebaju li oba roditelja raditi dok su djeca još mala i je li vrtić dobro rješenje?

Visokokvalitetna njega djeteta osigurava bolji uspjeh u školi, možda zbog ranog poticanja učenja čitanja.

Ukoliko ste pronašli idealan vrtić s odgajateljicama koje potiču djecu na učenje, svladavanje određenih vještina i problema te im pružaju utjehu i motivaciju, nemojte se plašiti da će rano odvajanje imati negativnih posljedica na razvoj djeteta, sugerira istraživanje.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

TAGOVI

Vrtić Beba
Povezano
NA VRH