PREPORUKE

Kako koristiti pumpicu za nos

Čistog nosića beba lakše diše, jede i spava

Ilustracija

"Bebe i mame"

29.11.2018

Kada je beba prehlađena ili ima začepljen nos, pumpicom ga možete očistiti. Čistog nosića beba lakše diše, jede i spava. Mada beba neće uživati u čišćenju nosića, ono nije bolno, a bolje ga je obaviti prije nego poslije hranjenja.

Bebu polegnite na krilo tako da joj je glavica na vašim koljenima, a nožice prislonjene uz vaš stomak. Pustite da joj glava blago padne unatrag. Stavite jednu do dvije kapi za nos u svaku nozdrvu i pokušajte držati bebinu glavu mirnom desetak sekundi.

Pumpicu stisnite da stvorite vaakum, i nježno umetnite gumeni vrh u nosnicu. Polako otpuštajte pumpicu da biste pokupili sadržaj iz nosića. Oprezno je izvadite i jako stisnite kako biste izbacili sadržaj na maramicu. Obrišite pumpicu i ponovite proces na drugoj nozdrvi.

Ako je bebin nosić jako začepljen, čišćenje možete ponoviti još jednom, no ne više od dva ili tri puta u jednom danu. Kapi za nos također koristite umjereno, kako ne biste iziritirali nos.

Imajte na umu da ovo treba biti jako nježan proces. Ako se beba previše protivi, sačekajte neko vrijeme i pokušajte ponovo. Pregrubim korištenjem pumpice možete izazvati upalu i još veće začepljenje nosa.

Pribor očistite nakon svakog korištenja u toploj vodi i sapunu. Pažljivo operite unutrašnjost pumpice tako što ćete uroniti vrh u vodu i nekoliko puta stisnuti. Dobro isprerite u toploj vodi i ostavite da se suši vrhom okrenutim prema dolje.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.