SAVJETI

Kako zaštititi bebu od hladnoće

Obucite bebi jedan sloj odjeće više nego sebi

Pazite i kako oblačite dijete. Ilustracija

"B

3.1.2019

Većina mama želi biti na svježem zraku i uživati s najmlađima, bez obzira na zimske uvjete. Međutim, kada je temperatura niska, morate paziti na bebu i prilagoditi se vremenskim uvjetima. 

Ako je temperatura ispod nule, nemojte bebu iznositi vani osim do automobila. Ako je iznad nule budite oprezni ako puše oštar vjetar, to može biti opasno za bebu.

1. Obucite bebi jedan sloj odjeće više nego sebi. Prvi sloj treba biti topao, poput tajica i dječjeg bodija. A potom obucite hlače i majica dugih rukava. Na kraju jakna, kapa, tople čizme i rukavice..

2. Nosiljke su odlične za zadržavanje topline tijela i bebi će biti udobno na hladnom vremenu. Dok nosite bebu pazite da joj lice nije pritisnuto na vaša prsa ili odjeću, kako bi mogla slobodno disati.

3. Oprezno pokrivajte bebina kolica. Nemojte samo staviti dekicu ili plastični prekrivač na kolica jer bi to moglo ugroziti cirkulaciju zraka u kolicima.

4. Skinite djetetu debelu jaknu u autosjedalici. Kada su jakne debele, ima puno materijala između djeteta i pojasa za sigurnost, pa pojas neće biti dovoljno čvrst u slučaju nesreće.

5. Promatrajte promjene na bebi. Ako počne drhtati ili su joj noge i ruke crvene i hladne, odmah je unesite u kuću.

I kada ste u kući, zimi pazite na nekoliko stvari.

1. Izbjegavajte česta kupanja bebe. Voda može isušiti bebinu kožu, a nije je potrebno svakodnevno kupati, pogotovo zimi. Koristite toplu vodu (ne vruću) i ne ostavljajte dijete dugo u vodi.

2.. Temperatura u kući treba biti ugodna. I kada je previše toplo, to može biti problem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.