BRAK I PORODICA Podizanje djece može biti iscrpljujuće

Dobar ljubavni život uz djecu – je li moguć?

Nema razloga da iz dnevnih obaveza isključite poljupce, zagrljaje, male stvari koje mnogo znače

"Bebe i mame"
24.03.2019 16:31

Ne štedite osmijehe, pažnju i lijepe riječi

Foto: Ilustracija

Podizanje djece i briga o njima mogu biti emocionalno i fizički iscrpljujući. Često buđenje noću, nemogućnost odlaska na romantičnu večeru ili putovanje mogu narušiti intimu dvoje supružnika. Da li je uopće moguće imati dobar ljubavni život uz djecu?  

Da ne biste potpuno ugušili ljubav osobe s kojom ste u braku, rezervirajte vrijeme za vođenje ljubavi. 

Ne štedite osmijehe, pažnju i lijepe riječi. Prisjetite se nježnosti koje ste jedno drugom upućivali kada ste se zaljubili. Nema razloga da iz dnevnih obaveza isključite poljupce, zagrljaje, male stvari koje mnogo znače.

Ukoliko želite romantičnu večeru, pronađite nekoga da vam pričuva djecu. Čak i kada ste suviše umorni za izlazak i provod, potrudite se da to ipak uradite, jer će vas izlazak osloboditi stresa. Osjećat ćete se bolje, a i relaksiranije kada se budete vratili u porodično gnijezdo.

Iako vam je teže pronaći vrijeme da budete sami i posvećeni jedno drugom, još ima mjesta za to da vaš ljubavni život bude uzbudljiv.

Ukoliko nemate dovoljno vremena, stvorite ga! Ustanite ranije ili ostanite duže budni. Podijelite svakodnevne obaveze kako biste osigurali više vremena za ljubavničke aktivnosti u braku.

NA VRH