LJETO I ODMOR

Zabavite se s djecom na plaži

Možete se jednako zabavljati na pješčanim, šljunkovitim, kamenim ili betonskim plažama

Gradnja pješčanih kula i dvoraca uvijek je zanimljiva. Ilustracija

"Bebe i mame"

19.6.2019

Plaža nudi velike mogućnosti i opcije za zabavu, posebno s djetetom starijom od dvije godine. Od izgradnji pješčanih kula, kućica, dvoraca, do smišljanja raznih igara u kojima ćete uživati i vi i vaše dijete.  

- Slušajte ideje svoga djeteta i pustite ga da ono bude glavni majstor, a vi pomoćnik. Važno je da vam bude lijepo i kreativno.... Na pijesku možete i štapom, ili jednostavno koristeći stopala i šake, iscrtavati razne oblike ili pisati slova, brojeve..

- Možete se zabavljati i na šljunkovitim, kamenim ili betonskim plažama. Neke igre vezane su za lopte: obične, gumene, male, teniske, ping-pong loptice (one su dobre i za igre u vodi, jer ne tonu). S djetetom možete igrati fudbal, odbojku u vodi i van nje, dok se s mlađim možete dobacivati.

- Postoji i ona igra u vodi, kada svako pokušava sjesti na svoju loptu u plićaku. Pobjednik je onaj ko najviše izdrži na lopti. Ne zaboravite i na ige frizbijem! Možete se dobacivati, a možete se igrati ko dalje baci.

- Krenite u potragu za školjkama ili kamenčićima, koje kasnije možete iskoristiti za ukrašavanje ramova za slike, kutijica ili vaza. Tako ukrašene stvari možete pokloniti dragim osobama po povratku s mora.

- Ukoliko ima valova, stanite s djetetom u plićak i držeći se za ruke s njim preskačite talase. To je jedna od omiljenih zabava svakog djeteta.

- I ne zaboravite na plivanje! Mlađe dijete možete staviti u čamac ili na dušek i vući ga sa sobom dok vi budete plivali. A, starije hrabrite i pomozite mu da savlada ovu vještinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.