KORISNO

I kartonska kutija može biti omiljena igračaka

Šuškanje plastične kesice zvuk je koji će zasigurno zabaviti vašu bebu. Vodite računa da kesicu previše ne približavate djetetu

Dijete izmišlja niz igara s novom igračkom. Ilustracija

Bebe i mame

19.8.2019

1. Dekorisani prsti  

Dragi tata, isključi TV i posveti malo više vremena svojoj bebi. Na svojim prstima nacrtaj oči, nos i usta i pričaj neku priču. Ovako "oživljeni" prsti bit će bebi jako zanimljivi.

2. Obična kartonska kutija

Kupili ste novi računar i dok ga sa prijateljem pokušavate instalirati, vaš se nestašni dječak već uvukao u kartonsku kutiju. Kada ste mu prišli, pokušavajući se skriti što više, vaš dječačić se počinje smijati, jer misli da je nadmudrio svoje pametne roditelje. Čim se povučete, on liježe u kutiju kao da mu je to novi krevetac, vuče je za sobom kao vozić i izmišlja niz novih igara sa novom i nepoznatom igračkom u njegovom životu.

3. Plastična kesica

Šuškanje plastične kesice zvuk je koji će zasigurno zabaviti vašu bebu. Vodite računa da kesicu previše ne približavate djetetu.

4. Plastični tanjir kao čamac

Ovo je zgodna igra u kupaonici. Uzmite plastični tanjir u boji i pretvarajte se kao da držite mali brodić na vodi. Izmislite priču, recite da je brod zahvatila oluja, uostalom, da vam mi ne nabrajamo, dajte mašti na volju.

5. Sjene na zidu

Sigurni smo da mnogi od vas to rade, no ipak vam dajemo još jednu ideju. Uz upaljenu lampu u sobi pravite prstima različite oblike i figure koje će se odslikavati na zidu. Uvjerit ćete se da će ovo jako zainteresirati vašu bebu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.