KORISNO

Tokom leta s bebom ovo trebate znati

Ponesite sve što će vašoj bebi osigurati komfor i učiniti je zadovoljnom

Zaokupite joj pažnju. Ilustracija

Bebe i mame

7.11.2019

Mnogi putnici u avionu kao jednu od najvećih frustracija koju doživljavaju dok lete navode - rasplakane bebe. Nemali broj tvrdi da su povrijeđeni kad vide koliko malo roditelji čine da umire uplakano dijete. 

I psiholozi savjetuju roditeljima da ušutkaju plačljive saputnike i na svaki način onemoguće da svojim ponašanjem uznemiravaju ostale "letače". Međutim, kako vaša beba već hoda, ona može biti i prava zabava putnicima, posebno ako se među njima nađe neka dobro raspoložena baka.

A evo i nekoliko savjeta za roditelje:

- Sigurno ćete ponijeti hranu za bebu. Zamolite stjuardesu da je stavi u frižider.

- Ako beba reagira na promjene pritiska u avionu, dajte joj nešto da sisa - bočicu ili cuclu, posebno prilikom uzlijetanja i slijetanja aviona.

- Ako možete sebi priuštititi, uvijek kupite kartu i za bebu umjesto što ćete biti prinuđeni da je držite u krilu, posebno kod dugih letova.

- Ponesite sve što će vašoj bebi osigurati komfor i učiniti je zadovoljnom - omiljene igračke, dovoljno pelena.

- Ne stidite se da ustanete i šetate s bebom u anručju, ljuljuškajući je, naravno samo ako stjuardesa kaže da je to sigurno.

- Stariju djecu, ako ih imate, držite pod kontrolom tako što ćete ponijeti slikovnice i igračke. Prije polaska na aerodrom porazgovarajte s djecom o ponašanju u avionu i otvoreno dogovorite nagrade za dobro, ali i kazne za nedolično ponašanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.