MOSTAR

Prvi virtuelni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

Govorit će se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji

Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije trudnicama i dojiljama. Avaz

Piše: Z.K. / Avaz.ba

2.4.2020

Kompanija Sfera iz Mostar koja je izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete ''Roditelj'' u saradnji sa Poliklinikom Arbor Vitae Dr. Sarić organizira Prvi virtuelni sajam i online konferenciju za trudnice i dojilje. Učešće je besplatno i održat će se online u petak, 03. aprila u 18 sati.  

Govorit će se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji. Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom. Tema kojom će početi konferencija je „Priprema za porod u stresnoj situaciji“, a koju će prezentirati prim. dr. med. Senad Sarić.


Ljekari koji će učestvovati. Avaz

Naredna tema koju će trudnice i dojilje moći slušati je „Kardiološko-internistički aspekt kod trudnica“. Prezentirat će je dr. med. Grit Kirsten Sarić, specijalista za internu medicinu-subspecijalista kardiolog, iz Poliklinike „Arbor vitae Dr. Sarić“.

„Anksioznost, stresni događaji i način nošenja sa njima za trudnice i dodjilje“ je tema koju će prezentirati prim. dr. Lamija Duranović-Vinković, specijalista neuropsihijatar, šef Odjela neuropsihijatrije Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“, Mostar.

Pored ovih tema, bit će prezentovama platforma online sajma na kojoj se nalaze brojne nagradne igre, kao i popusti sponzora i partnera projekta. Prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj - https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.