UPOZORENJA Tvrdnje stručnjaka

I igračke za kupanje treba prati

Neka to uvijek budu igračke koje su napravljene baš za vodu

Avaz.ba

Uvijek nastojte koristiti posebne igračke kojima će se dijete igrati

Foto: Ilustracija


Vrijeme kupanja je možda najzabavnije vrijeme i za vas i vaše dijete, jer to je prilika da djetetu u kadu s vodom ubacite njegove omiljene igračke. Djeca zaista znaju maksimalno uživati u pljuskanju vodom i igri sa igračkama.  

Međutim, ove igračke mogu biti jako nezdrave i opasne za bebu ukoliko se ne održava njihova pravilna higijena, tvrde stručnjaci. Uz nekoliko naših sugestija omogućite djetetu pravi užitak u kupanju i igri sa omiljenim igračkama za vrijeme kupanja.

2. Posebne igračke za dječiju kadicu

Uvijek nastojte koristiti posebne igračke kojima će se dijete igrati za vrijeme kupanja. Nikako ne smijete ubaciti raznorazne igračke u kadicu za kupanje, vođeni mišlju - što više igračaka to više zabave. Neka to uvijek budu igračke koje su napravljene baš za vodu. Riječ je o igračkama koje se vrlo lako i brzo suše i koje su napravljene od materijala otpornih na vodu.  

  • Držanje igračaka na suhom i čistom mjestu je veoma važno

    Držanje igračaka na suhom i čistom mjestu je veoma važno

    Foto: Ilustracija


1. Neka igračke budu suhe kada su izvan kade za kupanje

Ovo je drugi veoma bitan uslov koji roditelji trebaju ispoštovati. Držanje igračaka na suhom i čistom mjestu je veoma važno, pa vam preporučujemo kupovinu odgovarajuće vrećice isključivo za ove igračke. Svaki put nakon kupanja, dobro ih posušite i ostavite u vrećicu. Ukoliko ih temeljito ne posušite, one mogu biti dobra podloga za vrlo opasne bakterije i mogu uzrokovati razvoj niza oboljenja.

3. Perite igračke

Nemojte se zavaravati i misliti da ih, pošto su stalno u vodi, ne morate čistiti i prati. Ove igračke se zaista moraju temeljito oprati nakon svake upotrebe.

Više o temi Igračke

ISTRAŽIVANJA
Bebe biraju igračke prema spolu
SAVJETI
Svaki uzrast ima svoje igračke
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na