KORISNO

Kako ukloniti žvakaću gumu iz kose

Držite ledeni svežanj na slijepljenom dijelu kose 15 do 30 minuta

Nanesite malu količinu otapala izravno na mjesto gdje se guma zalijepila. Ilustracija

Z. K. / Avaz.ba

19.8.2020

Uklanjanje uz pomoć leda: Nekoliko kockica leda stavite u plastičnu vrećicu ili u kuhinjsku krpu i zavežite. Držite ledeni svežanj na slijepljenom dijelu kose 15 do 30 minuta ili koliko je već potrebno da se guma zaledi i postane kruta.  

Ne prislanjajte led djetetu na tjeme i svakako zaštitite ruku od leda gumenom rukavicom, ručnikom ili komadom tkanine. Razlomite smrznutu žvakaću. Ne biste trebali imati problema: jednostavno je odlomite prstima, a zatim lagano izvucite smrznute komade iz kose. Ako toplina vaših prstiju počne topiti gumu, ponovo na nju stavite svežanj leda i ponovite postupak.

Uklanjanje uz pomoć ulja: Utrljajte otapalo na bazi agruma u gumu za žvakanje. Sredstva za čišćenje koja sadrže ulja agruma i kore voća smanjit će ljepljivost gume za žvakanje, pa ćete bez teškoća osloboditi kosu.

Nanesite malu količinu otapala izravno na mjesto gdje se guma zalijepila za kosu i trljajte sve dok ne budete mogli bezbolno odvojiti kosu od žvakaće. Na kraju dobro operite kosu šamponom, a ruke sapunom, kako biste potpuno uklonili ostatke otapala.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.