NAJAVE

Prvi virtuelni sajam za trudnice i mame u Hrvatskoj bit će otvoren 05. novembra u 12 sati

Cilj konferencija je educirati trudnice i mame, pomoći im savjetima i preporukama, te biti na usluzi za sva pitanja i neodumice

Predavači na online konferenciji. Sfera

Z. K.

4.11.2020

Prvi virtuelni sajam za trudnice i mame u Hrvatskoj bit će otvoren 05. novembra u 12 sati. Organizator događaja je kompanija Sfera iz Mostar u saradnji sa Poliklinikom Veritas iz Zagreba. Predavači na online konferenciji su dr. med. specijalist ginekologije i opstetricije Nermin Karahasan, a tema o kojoj će govoriti je ''Kraj trudnoće i porođaj'' te Maja Jerčić, magistra pedagogije, koja će govoriti o temi ''Podsticanje intelekturalnog razvoja novorođenčadi i djece''. 

Pored ovih tema, govorit će se i ostalim temama koje su bitne za trudnice i mame te brigu i njegu o novorođenčetu. Online sajam za trudnice i dojilje (www.onlinesajam.roditelj.ba) u Bosni i Hercegovini postoji već sedam mjeseci. Platforma je kreirana kao virtuelni sajam namijenjen trudnicama i dojiljama u sklopu kojeg se svakog mjeseca održavaju online edukacije, u saradnji sa najboljim stručnjacima, na kojima je do sada učestvovalo više od 1.200 trudnica i mama.

Ovu dobru praksu organizatori žele prenijeti i na područje susjedne Republike Hrvatske, uz pokretanje web platforme (www.onlinesajam.com). Virtuelni sajam za posjete štandovima i informacije o proizvodima bit će aktivan od 05. novembra do 05. decembra ove godine.

Cilj konferencija je educirati trudnice i mame, pomoći im savjetima i preporukama, te biti na usluzi za sva pitanja i neodumice, pogotovo u vrijeme koronavirusa kada se sve aktivnosti svode na minimum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.